Zodra het donker wordt mag het

foto Marc de Haan

Studievereniging Life bereidt zich voor op de Foute Kersttruienborrel. ‘Sommigen dragen ze al begin november.’

‘Je hebt een koffievlek op je trui’, zegt verenigingsvoorzitter van studievereniging Life Martijn Wissink (21, life science & technology) tegen bestuursgenoot Paula van der Meer (21, secretaris). ‘En ook nog eens op het witte gedeelte’, voegt Daan Hoogers (molecular science & technology) eraan toe. ‘Ja’, antwoordt Van der Meer terwijl ze naar de ijsbeer ter hoogte van haar buik kijkt. ‘Dat is wel pijnlijk.’

Voor de gelegenheid hebben de bestuurders van studievereniging Life zich in hun kerstigste outfit gestoken. Geen betere manier om promotie te maken voor de Foute Kersttruienborrel, donderdag in Science Club in het Gorlaeus. Wanneer MST-student Daan Hoogers lucht krijgt van een kersttruienfoto, voegt hij zich bij de groep. Zijn met knipperende lichtjes versierde trui, waarmee hij gewoon naar de faculteit gaat, mag niet ontbreken, vindt hij.

Wissink: ‘We organiseerden een keer een borrel waarbij we iedereen opriepen in de truien van Life te verschijnen. Eén persoon kwam toen in een kersttrui. Toen dachten we: waarom doen we dat niet een keer als thema?’
Studenten dragen overigens ook foute kersttruien als er geen borrel is, vertelt hij. ‘Sommigen zie ik er al begin november in rondlopen. Zodra het een beetje donker wordt, mag het weer. Je hebt er al een voor acht euro bij de Hema.’ Zelf draagt hij hem soms ook naar college. ‘“Coole trui”, hoor ik dan.’

Alle studenten en PhD’ers van de faculteit wis-, natuur- en sterrenkunde zijn welkom op de borrel. In de borrelzaal passen alleen niet oneindig veel mensen. ‘Ik denk iets meer dan vijftig’, schat Lisanne Giebel (20, commissaris intern). ‘De eerstejaars hebben verplicht practicum tot 17 uur, dus die komen daarna ook wel.’
Wordt de dresscode streng gehandhaafd? ‘We kunnen niet verplichten dat iedereen in een kersttrui komt’, vindt Wissink. Maar voor degene met de foutste kersttrui is misschien nog wel wat te winnen, denkt Wissink hardop. ‘Het zou wel leuk zijn om er een wedstrijdelement in te doen. Voor een paar gratis biertjes of zo.’

Door Sebastiaan van Loosbroek

Zie ook de kerstportretten met doorwerkers, een veganist, een kersthater en Het Kippenhok.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Waarom bid je?

Ömer Gürlesin promoveerde op de manier waarop Turkse Nederlanders hun …

Onze (groot)vader

Onlangs nam Job Cohen als hoogleraar afscheid van de universiteit waarmee zijn familie zo …

Studentenleven

Nieuws

Rubrieken

English page