Meeste studies goed

1 Februari 2018

Van de 112 universitaire studies die vorig jaar onder de loep van opleidingkeurmeester NVAO lagen, zijn er 108 goedgekeurd. Twee studies kregen een onvoldoende, en van twee werd de keuringsaanvraag ingetrokken.

We kennen in Nederland vrijheid van onderwijs, dus iedereen mag lessen geven als ‘ie daar zin in heeft. Maar het onderwijs waar belastinggeld aan wordt uitgegeven, moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, en daarom moeten studies af en toe een oké-stempel, een ‘accreditatie’ krijgen. Dat doet de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Diezelfde club gaat ook over de goedkeuring van nog op te starten nieuwe studies: voegen ze wat toe, zit het curriculum stevig genoeg in elkaar? Vorig jaar dienden dertig universitaire studies een aanvraag voor zo’n toets in. Zestien daarvan slaagden in een keer, aan de goedkeuring van negen andere studies verbond de NVAO extra voorwaarden.

Zie ook: Geen Commentaar: Peperkoeken studiehuisjes

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

1 Februari 2018