Brief: Proefdieren

Met belangstelling las ik het artikel over proefdieren (‘Eigenlijk wil ik dit niet, Mare 30, 1 juni). Tot mijn verbazing komt alleen het perspectief van professor Jan-Bas Prins aan bod, zonder enige tegenspraak. De heer Prins vergelijkt het houden van proefdieren met de zorg van een arts voor een patiënt, terwijl bij proefdieren opzettelijk vreselijke ziektes worden opgewekt en dit bij patiënten juist genezen wordt. Ik vind het tamelijk bizar dat hierbij geen kanttekening geplaatst wordt. Van Mare had ik meer balans verwacht, door ook een tegenstander aan het woord te laten of de hoogleraar kritisch te ondervragen. Bijvoorbeeld over waarom hij mensen zo superieur vindt aan dieren dat die volgens hem mogen worden misbruikt en afgeslacht ten behoeve van mensen.

Skander Mabrouk, honours student Leiden Leadership Programme

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Onderwaterherrie

Leidse biologen onderzoeken of visjes meer moeite hebben om roofdieren te ontwijken als …

Studentenleven

Nieuws

English page