Vuurwerkvrije binnenstad

11 April 2019

Komende jaarwisseling mag er waarschijnlijk geen vuurwerk meer worden afgestoken in de Leidse binnenstad, om veiligheidsrisico’s te beperken en vanwege de grote monumentale waarde van het stadscentrum. Dat stellen burgemeester Lenferink en wethouders althans voor in een brief aan de gemeenteraad. Het wordt een flinke uitbreiding ten opzichte van afgelopen jaren: toen waren alleen parken en het gebied rondom Dierenasiel Stevenshage aangewezen als vuurwerkvrije zones. De komende periode gaat het stadsbestuur onderzoeken wat de consequenties zullen zijn van het voorstel. Verder staat er in de brief dat er dit jaar nog geen grote vuurwerkshow wordt georganiseerd als alternatief. In september wordt er een besluit genomen over het vuurwerkverbod.

Deel dit bericht: