Meer studentenkamers

11 April 2019

De universiteit wil graag voorkomen dat studenten uit het buitenland, die in Leiden gaan studeren, geen woning kunnen vinden. Elk jaar zijn er weer internationals die in een tent of bungalowparkhuisje terechtkomen. ‘We erkennen dat er urgentie is op dit gebied’, zei vice-collegevoorzitter Martijn Ridderbos tijdens de universiteitsraad maandag. Studentenpartij CSL had namelijk een vraag gesteld over ‘de schrijnende’ huisvestingsproblemen voor internationals. ‘Ik heb al eerder beloofd om een uiterste inspanning te doen om het aantal woningen te vergroten. Het gaat de goede kant op: in Voorschoten komen er dit jaar 140 extra woonunits bij. We zijn ook in gesprek over extra gestoffeerde en gemeubileerde kamers voor internationals, zowel in de Leemanstoren in Den Haag als in De Leidse Schans. Belangrijk daarbij is dat we ook het aanbod voor nationale studenten wilden vergroten. En ook dat gaat lukken. Zowel in Leiden als in Den Haag.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 April 2019