Bof in studentenhuizen

11 April 2019

In drie Utrechtse studentenhuizen hebben bewoners elkaar besmet met het bofvirus. Bij vijf mensen heeft de GGD de ziekte al aangetoond met een test; bij drie is er een vermoeden van de ziekte, schrijft RTV Utrecht. Volgens de omroep is er geen link tussen de patiënten qua studie, vereniging of activiteit. De enige overeenkomst tussen hen is de huisvesting. De bof wordt veroorzaakt door een virus. De ziekte begint vaak met griepachtige verschijnselen. Na een paar dagen ontsteken de speekselklieren, waardoor er een zwelling ontstaat in wang of hals. Het gebeurt wel vaker dat de bof onder studenten uitbreekt, omdat het een leeftijdsgroep is die dicht op elkaar leeft. Vorig jaar nog was het raak in Eindhoven, maar dat verspreidde zich toen niet.

Deel dit bericht: