Advies: toch geen studentenhuis

11 April 2019

Met het ombouwen van het pand aan de Haagweg 47 tot een studentenhuis breekt de gemeente haar eigen regels over verkamering, vindt de adviescommissie Bezwaarschriften.

In een advies aan het stadsbestuur adviseert zij om de toestemming voor studentenhuisvesting in te trekken.‘Er is sprake van strijd met goede ruimtelijke ordening, en de belangen van bezwaarden zijn niet zorgvuldig afgewogen’, oordeelt de commissie volgens Leidsch Dagblad. Het advies is geen openbaar stuk en de gemeente kan er verder niks over zeggen, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Het is nu aan het stadsbestuur om te besluiten of ze het advies van de commissie aannemen of toch toestemming verlenen voor de 37 studentenkamers die in het pand zullen komen. Daar gaat nog wel een ‘flink aantal weken’ overheen, volgens de woordvoerder. Doorgaans volgt het college het advies.

Eind maart is er een convenant opgesteld door de gemeente, pandeigenaren, omwonenden en de studenten die in het pand willen gaan wonen. Daarin staat bijvoorbeeld dat de studenten niet teveel geluid mogen maken, en maximaal zes feestjes per jaar mogen houden.

De wijkvereniging van het Haagkwartier laat weten dat het convenant door hen niet is ondertekend. Ze zeggen blij te zijn met het advies van de commissie. SW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 April 2019