?We zijn er nog lang niet?

Zo moet het Humanities Campus eruit komen te zien

4 April 2019

De gemeente heeft drie locaties op het oog voor de bewoners van de 58 huurwoningen tegenover het Lipsius die moeten wijken voor de nieuwe Humanities Campus. De bewoners zelf zijn nog lang niet overtuigd.

De universiteit wil graag op de plek van het zogeheten Doelencomplex een van de gebouwen van de nieuwe Humanities Campus neerzetten. De 58 appartementen en huizen tussen Doelengracht en Cleveringaplaats van woningcorporatie de Sleutels zouden gesloopt mogen worden als 70 procent van de bewoners akkoord gaat met de sloop. Volgens bewonerscommissie De Doelen wil ruim 70 procent juist niet verhuizen.

Maandag kwam de gemeente tijdens een besloten informatiebijeenkomst met drie locaties waar de bewoners naar toe kunnen verhuizen. ‘De drie locaties zijn: het Plexusgebouw aan de Kaiserstraat voor de bewoners met appartementen’, vertelt Theresa Steeman, secretaris van de bewonerscommissie. ‘De Waardgracht voor appartementen. En de Langegracht, waar nu het Stadsbouwhuis staat, voor de grondgebonden woningen. De mensen die een huis hebben in het Doelencomplex, kunnen dus alleen naar de Langegracht.’

Dinsdag spraken de bewoners tijdens een bijeenkomst over de drie locaties. ‘De reacties waren fel en kritisch’, zegt Steeman. ‘De mensen weten eigenlijk ook nog niets. Hoe gaat het er allemaal uitzien, bijvoorbeeld? We weten alleen wat over de plekken, verder was het vrij inhoudsloos wat we van de gemeente hebben gehoord.’

Voorlopig zijn de bewoners dus verre van overtuigd. ‘We zijn nog bijzonder strijdbaar. De wethouder (Paul Dirkse, red.) is er nog lang niet. Er moet nog heel wat gebeuren voordat we enig licht aan het einde van de tunnel kunnen zien.’ VB

Deel dit bericht: