Academici tegen Baudet

4 April 2019

Meer dan duizend medewerkers van het hoger onderwijs hebben een open brief ondertekend, waarin ze de woorden van FvD-leider Thierry Baudet bekritiseren. Baudet zei in zijn speech na zijn overwinning bij de provinciale verkiezingen dat ‘we’ worden ondermijnd door universiteiten, journalisten, en kunstenaars. ‘Op deze manier worden wetenschappers en opiniemakers als vijand van de bevolking geportretteerd’, staat in de brief. Daardoor kan Baudet kennis over klimaatverandering makkelijk aan de kant schuiven, schrijven de critici, en kan hij een alternatieve nationale geschiedenis schrijven. ‘Een geschiedenis die draait om een mythologische witte Europese oerbewoner – zonder acht te slaan op wetenschappelijke kennis.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

4 April 2019