Subsidie voor docenten

28 Maart 2019

Subsidie voor docenten

Twee docenten hebben een subsidie gekregen om in Leiden te kunnen promoveren. Het ministerie van Onderwijs heeft een pot met geld voor leraren die naast hun onderwijscarrière een proefschrift willen schrijven.

Wie dat wil, moet een promotor zoeken en kan een onderzoeksvoorstel indienen bij geldverdeler NWO. Die organisatie reikte vorige week 32 van zulke promotiebeurzen uit, waarvan er dus twee naar Leids onderzoek gaan. Errol Ertugruloglu van het tweetalige Wolfert van Borselen uit Rotterdam werkte al bij het Leidse onderwijssinstituut ICLON, maar gaat nu ook in Leiden promoveren op taalondersteuning in internationale klassen en het tweetalig onderwijs. Danica Mast van de Haagse Hogeschool gaat onderzoek doen naar de zogeheten exertion interfaces: manieren om software te besturen die lichamelijke inspanning vereisen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2019