Cliteur mag komen

28 Maart 2019

Paul Cliteur is gewoon welkom op de Nacht van de Filosofie in Groningen. Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen, nadat medewerkers en studenten van de wijsbegeerte-faculteit geschrokken hadden gereageerd op de komst van de Leidse hoogleraar rechtsfilosofie en FvD’er.

Decaan Lodi Nauta kreeg bezorgde reacties, vertelt hij aan de plaatselijke Universiteitskrant. Hoogleraar Martin Lenz schreef daarnaast een betoog waarin hij protesteert tegen de komst van Cliteur, die hij een ‘propagandist’ noemt. Door hem een podium te geven, ondersteun je de controversiële standpunten, schrijft hij.

Nauta heeft een mail gestuurd naar medewerkers en studenten, waarin hij belooft controversiële uitnodigingen ‘in de toekomst transparanter en beter bespreekbaar te maken’, schrijft de UKrant.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2019