Bewoners willen blijven, wethouder komt met nieuwe locaties

28 Maart 2019

De bewoners van de 58 huurwoningen tegenover het Lipsius die moeten wijken voor de nieuwe Humanities Campus, zijn door de gemeente Leiden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 1 april.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen de bewoners van het Doelencomplex waarschijnlijk van wethouder Paul Dirkse te horen welke alternatieve woonlocaties de gemeente voor hen op het oog heeft. Onlangs presenteerden de gemeente en de universiteit het definitieve stedenbouwkundig- en het beeldkwaliteitsplan van de nieuwe Campus.

Als mogelijke woonlocaties werden al eerder de Paviusstraat, tussen het LUMC en het Pieter de la Courtgebouw, Plexus en de Kaasmarkt genoemd. Om verschillende redenen zijn deze locaties echter problematisch.

Mogelijk komt de gemeente met nieuwe opties op de proppen. Overigens moet zeventig procent van de bewoners van het complex instemmen met sloop en verhuizing. Vooralsnog wil een groot deel van de bewoners echter blijven.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2019