Parkinsonsubsidie

14 Maart 2019

Een samenwerkingsverband tussen wetenschapers van het Leids Universitair Medisch Centrum, het Amsterdamse UMC en de TU Delft heeft een onderzoekssubsidie van 4 miljoen euro gekregen voor een studie bij parkinsonpatiënten. Anderhalf miljoen van dat geld is afkomstig van ZonMw, een overheidsinstantie die geneeskundig onderzoek financieert, de rest is afkomstig van commerciële en niet-commerciële partners in het samenwerkingsverband. Er zijn grote verschillen tussen parkinsonpatiënten in zowel de manier waarop de ziekte zich uit als in de gevoeligheid voor medicijnen en hun bijwerkingen. Dit onderzoek wil de erfelijke factoren die een rol spelen bij die verschillen bestuderen, en moet dan leiden tot op de patiënt afgestemde medicatie met minder bijwerkingen.

Deel dit bericht: