Vegabeer

Archeoloog Grégory Abrams schreef mee aan een stuk in Quarternary Science Reviews, over honderdduizend jaar aan holenberen. In de Grotte Scladina, niet ver van de Belgische stad Namen, leefden vroeger van die beesten. Vrij lang, zelfs: de oudste sporen zijn 153.000 jaar oud, de jongste slechts veertigduizend jaar.

Als je de meer dan driehonderd overgebleven kiezen bekijkt, zie je dat die in de loop van de tijd veranderen: de tanden van oude beren zijn anders dan die van de exemplaren die recenter leefden. De auteurs denken dat de holenberen, als respons op een veranderend klimaat, steeds meer of steeds vezeliger planten gaan eten.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Mijn baan is bullshit

Een kwart van alle werkenden is er niet van overtuigd dat hun baan zin heeft, stelden een …

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Inspiratie is overschat

Zijn eerste manuscript werd door dertig uitgeverijen afgewezen, maar inmiddels is Jeroen …

Nieuws

Rubrieken

Je kunt het niet alleen

Ze was de eerste diversity officer van alle Nederlandse universiteiten, maar na vijf jaar …

English page