Kamervragen: 'Voor 1000 euro ga ik kaal'

Dani

Foto Taco van der Eb

Huis: Ravenhorst, Merenwijk
Kamer: 17 m2
Huur: €249
Aantal bewoners: 3

Hoe kom je aan die PlayStation?
‘Ik game al sinds ik heel klein was. Het is altijd een grote hobby geweest, dus ik heb al mijn spelcomputers meegenomen naar mijn kamer. Ik speel er wel minder op dan ik zou willen, want ik heb even wat minder tijd, een uurtje per dag of zo. Ik speel heel veel Mario, maar ook heel veel voetbal, avonturenspellen en online-dingen via de pc.’

Wat is je favoriete spel?
‘Dat heet Persona 5. Ik ben best wel fan van de Japanse cultuur, en dat is een soort geanimeerd spel waarin je een Japanse middelbare scholier bent. Er is een verhaallijn maar tegelijkertijd moet je elke dag weer allemaal dingen doen en ook echt aan tijd-management doen.
‘Mijn koffiezetapparaat is nog belangrijker dan mijn game-apparatencollectie. Ik zorg ervoor dat er ’s avonds laat als ik naar bed ga, hoe laat het ook is, een nieuw filtertje in zit zodat de eerste handeling die ik doe als ik uit bed stap een vers kopje koffie drinken is.’

Wat staat er op die poster?
‘Ik ben groot Pink Floyd-fan, en het is een expressieve poster met de hoezen van hun grote albums. Mijn favoriete nummer is Comfortably Numb. Ik krijg altijd vreemde blikken van mensen als ze die poster zien. Ik weet nog dat mijn bestuur voor het eerst binnenkwam –drie meiden– en ik ging even thee halen en ik zag ze in mijn kamer staan kijken naar dat ding. Ze keken elkaar aan van: met wie zitten wij nou weer opgescheept?’

Wat staat er in je vitrine?
‘Dat is een beetje een vergane hobby helaas: het zijn karakters van de Lord of the Rings-serie, miniatuurtjes, die ik zelf in elkaar heb gezet en geschilderd. Dat kost altijd heel veel tijd en ik heb dat vooral tot een aantal jaar terug gedaan, maar ik vond ze nog wel mooi genoeg om mee te nemen.’

En je hebt een Huffelpufkussen.
‘Ja, ik ben een fantasy-fan, en dus ook van Harry Potter. Uit een test is gekomen dat ik een Huffelpuf ben, en toen vond ik dat kussen en dacht ik: dat is een leuk attribuut voor mijn kamer.’

Wat zijn dat voor flessen?
‘Die anderhalve liter speciaalbier kreeg ik voor mijn housewarming, maar in je eentje ga je niet zo snel drinken. Behalve dan Likeur 43, die daarnaast staat. Daar ben ik heel erg fan van.’

Waarom heb je vijf rozen?
‘Die kreeg ik vanuit mijn studentenvereniging, Ichthus, met lieve kaartjes, helaas ook anoniem. Ik voelde me heel vereerd. De meeste gevers wilden me kaal krijgen.’

Hoezo?
‘De rozen zijn een Valentijnsactie, bij iedere roos ging er ongeveer een euro naar het goede doel. Ik wil duizend euro ophalen, dan gaat mijn haar eraf. Het goede doel is International Justice Mission (IJM). Er zijn nog zoveel vormen van prostitutie en kinderarbeid en IJM durft te dromen door te zeggen: wij gaan binnen één generatie alle slavernij uit deze wereld bannen. Dat vind ik heel mooi.’

Door Daniëlle Tuk

Deel dit bericht:

Voorpagina

Mijn baan is bullshit

Een kwart van alle werkenden is er niet van overtuigd dat hun baan zin heeft, stelden een …

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Inspiratie is overschat

Zijn eerste manuscript werd door dertig uitgeverijen afgewezen, maar inmiddels is Jeroen …

Nieuws

Rubrieken

Je kunt het niet alleen

Ze was de eerste diversity officer van alle Nederlandse universiteiten, maar na vijf jaar …

English page