Tamponautomaten

14 Februari 2019

Het college van bestuur heeft besloten om automaten met tampons en maandverband te plaatsen in een aantal grote universiteitsgebouwen. Dat meldde vice-collegevoorzitter Martijn Ridderbos maandag tijdens de universiteitsraad. Bij de vorige vergadering, twee weken geleden, hadden de studentenpartijen om de automaten bij de drukst bezochte toiletten gevraagd. ‘We gaan er werk van maken’, aldus Ridderbos. ‘Na een jaar evalueren we dan of er ook daadwerkelijk vraag naar de producten is. De studenten hadden ook verzocht om er voor te zorgen dat de universiteit geen winst maakt op de tampons en maandverband. ‘We zijn geen handelaar in dat soort producten’, zei Ridderbos. ‘Maar werken samen met een exploitant om dit te realiseren. Dit bedrijf zal winst maken.’ De universiteit verdient er zelf niet aan. Sinds kort staat er overigens in het Lipsius wel een automaat van School Supply, waar ook tampons in zitten.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

14 Februari 2019