Renteaftrek studieschuld

14 Februari 2019

Het leenstelsel voor studenten heette bij invoering nog het ‘sociaal leenstelsel’, omdat de rente zo laag was. Dat bleek toch een beetje duur: het ministerie van Onderwijs gooide de rente op studieschulden vorig jaar omhoog. Als je vorig jaar afstudeerde betaal je tot 2013 letterlijk 0,0% rente over je studieschuld, maar voor latere studenten wordt dat meer. Als de rente straks wel daadwerkelijk bestaat, zou je hem ook moeten kunnen aftrekken van de belasting, vond de jongerentak van het CDA. Zij brachten een motie daarover in stemming op het landelijke CDA-congres vorige week, en die werd aangenomen. Dat betekent niet dat de studieschuldrente-aftrek nu ineens op tafel ligt: het CDA is niet de enige regeringspartij, en heeft afspraken gemaakt in het regeerakkoord. Die verhoging die in 2020 in zou moeten gaan, kwam met de hakken over de sloot de Tweede Kamer door: de voltallige oppositie was tegen. Nu ligt het bij de Eerste Kamer.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

14 Februari 2019