Toegangscontrole Wijnhaven om 'serieus signaal'

'Een of meerdere personen willen behoorlijk verstorend zijn'

Door Sebastiaan van Loosbroek
7 Februari 2019

Het Wijnhavengebouw van de Campus Den Haag hanteert vrijdag van 10 uur 's ochtends tot 00.00 uur 's nachts een toegangscontrole omdat 'een of meerdere personen behoorlijk verstorend wil zijn in het gebouw'.

Studenten en medewerkers van de campus Den Haag kunnen alleen het Wijnhavengebouw binnen op vertoon van een LU-Card. 'Het doel hiervan is de veiligheid van alle studenten, medewerkers en bezoekers te garanderen', staat in een mail aan de medewerkers en studenten. De reden van de extra controle is 'dat er een demonstratie zal worden gehouden in de directe omgeving, gerelateerd aan een bijeenkomst in Wijnhaven', is ook in de mail te lezen.

Hoofdbeveiliger van de Universiteit Leiden Leo Harskamp mag niets over de kwestie zeggen. 'Ik ben geen woordvoering. Ik zorg er alleen voor dat alles zonder kleerscheuren verloopt.'

Universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke zegt dat de universiteit 'een serieus signaal heeft ontvangen dat een of meerdere personen van buiten de universiteit behoorlijk verstorend willen zijn in ons gebouw'. 'Daarom willen we niet dat iedereen morgen in- en uit kan lopen. Degene over wie het gaat heeft al eens eerder ergens verstorend opgetreden en wil ook hier op een vervelende manier reuring maken.' Van Overbeeke wil niet zeggen aan welk evenement in Wijnhaven die verstoring moet worden gerelateerd. 

Vrijdagmiddag komt professor Kristian Skrede Gleditsch een lezing en masterclass geven over terrorisme, migratie en oorlog. Of de dreiging met deze lezing verband houdt, is onduidelijk.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

7 Februari 2019