444 jaar in 44 en enige momenten

Morgen, op 8 februari, viert de universiteit haar 444-jarige bestaan. Daarom zet de redactie van Mare deze week de tijd stil en blikken we terug op de rijke geschiedenis van de Leidse academie. (lees hier het themanummer, of download de pdf).

Dat doen we in een 44 korte flitsen (zap hier langs de tijdlijn), en uitgebreidere stukken. In hoeverre leek Willem van Oranje op Osama Bin Laden? Wat is de oudste handtekening in het Zweetkamertje? Wie werden er 'bakvischjes met partijdige hersenen' genoemd? Wat was de eerste ontgroeningsrel? En wat deed oorlogsheld Cleveringa toen zijn kleinzoon een negen haalde voor Duits? 

Heel veel lees- en feestplezier!

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

1575: Wie was Willem?

Willem van Oranje stichtte in 1575 de Universiteit Leiden. Wie was deze prins en wat …

Wetenschap

Studentenleven

English page