Stiekem cijferlijst opvragen

17 Januari 2019

Allianz is op de vingers getikt door klachteninstituut Kifid, omdat de verzekeraar ongevraagd de cijferlijst had opgevraagd van een student. De student claimde na een botsing met een bestelbusje een bedrag van 85 duizend euro bij Allianz, ook vanwege opgelopen studievertraging. Een onderzoeker van de verzekeraar nam vervolgens zonder medeweten van de student contact op met zijn studieadviseur om zijn cijferlijst op te vragen. De geschillencommissie van Kifid oordeelde dat er sprake is van onrechtmatige inbreuk op de privacy van de student. De verzekeraar moet daarom 500 euro betalen voor immateriële schade.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 Januari 2019