Quoterubriek: 'Mannenhatende trut'

Al kun je wel stellen dat ik als wetenschapper uit mijn ivoren toren ben gekomen. Man, wat ben ík uit mijn ivoren toren gekomen. Ik ben eruit gespróngen. Waaaay down.’ Toen Twittergebruikers erachter kwamen dat Leidse politicoloog Rebekah Tromble onderzoek zou doen naar Twittergesprekken, werd ze bedolven onder haatmail en doodsbedreigingen. de Volkskrant, 11 januari.

‘Die mannenhatende trut verdient het om te worden verkracht tot ze niet meer kan lopen. En dat dan dus zo’n vierentwintigduizend keer.’ Tweet aan Tromble, de Volkskrant, 11 januari. )

‘Maar om te beginnen zou de Europese Unie de schandvlek (het vluchtelingenbeleid, red.) in Griekenland, want daarvan mogen we toch echt spreken, zo snel mogelijk uit moeten wissen’. De Europese grenzen zitten hartstikke dicht voor vluchtelingen, betoogt hoogleraar migratiegeschiedenis Leo Lucassen. de Volkskrant, 15 januari.

‘U verkleedt uw fietsen als aangereden Stint, hier ontbreken de schoolspullen en de ketchup natuurlijk niet. Deze grap wordt uiteraard niet door iedereen in Hulst gewaardeerd, dus u zult moeten vluchten!’ Opdracht voor aspirant-leden van het Nijmeegse dispuut Reinaert voor hun ontgroening in Hulst. Eerder overleden in Oss vier kleine kinderen bij een ongeluk in een Stint. Het dispuut benadrukt dat er niet écht met een verklede fiets is rondgereden, en dat het om satire gaat. Verschillende media.

‘Tegenwoordig wordt een wetenschappelijk tijdschrift gezien als een luxeproduct, alsof het gaat om tassen van Louis Vuitton. Wetenschappelijke uitgevers horen geen winstmarges van 30 à 40 procent te behalen, ze moeten gezien worden als openbare nutsvoorzieningen.’ Linguistiek-hoogleraar Johan Rooryck legt aan de NOS uit waarom Journal of Informetrics uit protest vertrok bij Elsevier, om open access te worden. NOS, 14 januari.

‘De Herengrachters hebben het over de bezwaren die ook in andere wijken zijn geopperd tegen de studentencomplexen daar. Fietsen, nachtelijk lawaai en soms een verhoogde kans op brand. In Leiden geldt een stop op het zogeheten verkameren van panden. In dit geval is echter geen sprake van kamers. De eigenaar deed een aanvraag voor negentien woonstudio’s. 

’Wij zien dit als een semantische slimmigheid om de door u afgekondigde stop op verkamering te omzeilen.’ Het goede nieuws is dat er negentien studentenstudio’s bijkomen. Het slechte nieuws is dat je toekomstige buren je nu al haten. Leidsch Dagblad, 16 januari.

‘“Please note that the secret reviewer police has identified secret problems with the paper that you as author have no access to, and, therefore, cannot address.” The system is so broken it’s ridiculous.’ Psycholoog Eiko Fried kreeg een afwijzing waarin stond dat ‘uit vertrouwelijk commentaar van de reviewers blijkt dat een herziene versie van uw manuscript nog steeds niet publicabel zou zijn.’ Twitter, 16 januari.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Stop! Dit klopt niet!

Erecties door rotte-eierenlucht, een insect dat gaatjes in je handen maakt en Marokkaanse …

Achtergrond

Wetenschap

Slimme vogels zijn sexy

Vrouwelijke grasparkieten vinden een mannetje leuker als hij in staat is om een probleem …

Beleefde waakhond

De Indonesische politicoloog Wijayanto zocht voor zijn proefschrift uit hoe Kompas , de …

Studentenleven

English page