Maastricht krijgt wel ombudsman

17 Januari 2019

De Universiteit Maastricht krijgt per 1 februari een ombudsman, meldt het plaatselijke universiteitsblad De Observant. Jurist Anna Soedira is aangesteld om zich te buigen over conflicten tussen medewerkers van de universiteit, waaronder promovendi. Als ombudsman kan ze ook onafhankelijk onderzoek doen en het college van bestuur van ongevraagd advies voorzien. In Leiden pleit de universiteitsraad al een tijd voor een ombudsman, vanwege nieuws over conflicten en slechte werksfeer bij Pedagogiek en LIAS (Leiden Institute of Area Studies). Het college van bestuur is hier echter tegen, zij willen de problemen opvangen met vertrouwenspersonen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

17 Januari 2019