Pesthuis te koop

6 December 2018

Als Naturalis komend jaar heropent, hebben ze hun huidige ingang bij het monumentale Pesthuis niet meer nodig. Dat gebouw komt dan te koop. De verkoper is overigens niet Naturalis, maar het Rijksvastgoedbedrijf. De Gemeente Leiden mag wel meepraten over de verkoop. Wethouder Paul Dirkse hoopt dat het gebouw een publieke functie zal krijgen, maakte hij vorige week duidelijk aan de Leidse gemeenteraad. Of de gemeenteraad nog extra eisen aan de verkoop gaat stellen, zal later blijken.

 
Het Pesthuis ligt nu bij één van de ingangen van het BioSciencePark, en heeft al heel wat functies gehad. De opvang van pestlijders was daar niet een van: tegen de tijd dat het af was, was de pestepidemie alweer voorbij. Toen het Academiegebouw tijdelijk gesloten was voor een verbouwing, zijn er afstudeerceremonies in het Pesthuis gehouden.

Deel dit bericht: