Geen commentaar: Satan en de KKK

Door Bart Braun

Wat de mensen van Kick Out Zwarte Piet nooit zou zijn gelukt, lijken hun grootste tegenstanders nu wel voor elkaar te krijgen. Een overgroot deel van de Nederlanders ziet geen verband tussen Zwarte Piet en racisme, maar de Hitlergroeters, de Voorposten en de Identitaire Verzetten van dit land werken er hard aan om dat te veranderen.

 
Ook in Den Haag heeft KOZP het soort vijanden dat ervoor zorgt dat ze geen vrienden meer nodig hebben. Oh, er komt een discussie? Ik schmink me zwart: lekker zwarte mensen kwetsen! Zo zal ik ze leren dat zwarte schmink niet racistisch is! Een andere student ging daar nog even overheen door een plaatje van een siegheilend Ku Klux Klan-lid te delen.

 
Natuurlijk, de kids zijn achttien. Natuurlijk, de meeste jochies die stoer lopen te shockeren met nazi- en KKK-beelden zijn net zomin echte nazi’s als metalheads echte satanisten zijn. Maar dat soort vergoelijkingen hoor je nou nooit als de lompe achttienjarigen in kwestie bruin zijn.

 
Daarnaast is er een wezenlijk verschil tussen Satan en de KKK: die puntmutsen bestaan echt. En ze zien er misschien wat koddig en gedateerd uit, maar dit is dus wel een organisatie die is opgericht om de rechten van zwarten tegen te gaan, desnoods door ze te lynchen. Je zal maar een zwarte of Joodse student zijn die zin had om het maatschappelijk debat ook eens aan de Haagse campus te voeren, en ineens dit naar je hoofd krijgen.

 
Blijkbaar lopen er bij de opleiding Security Studies jongens rond die het wel grappig vinden om de Hitlergroet uit te brengen op hun klassenfoto. Blijkbaar zijn er studenten die er geen probleem in zien om bovengenoemd soort uitingen te doen in een appgroep met honderdvijftig leden. Dat zijn vermoedelijk precies het soort studenten dat klaagt dat de universiteit een bolwerk is van linkse social justice warriors, die ‘safe spaces’ willen creëren.

 
Welnu, kinders: aan de Universiteit Leiden is geen enkele mening veilig. Onze studenten zijn dat echter wél, en voor racistische bedreigingen is hier dan ook geen plaats. Jullie mogen rector Carel Stolker en vice-decaan Koen Caminada op je blote knietjes danken als je niet met kop en kont van de opleiding wordt geflikkerd.

 
Dan hebben jullie nog ietsje minder dan een jaar voorbereidingstijd.

 
Want volgend jaar komt dat Pietendebat er dus alsnog. Al was het maar om aan iedereen te laten zien dat je dat niet kan verpesten door wat vuige appjes te sturen. En dan mogen jullie precies vertellen waarom je vindt dat een aangepaste Piet ‘landverraad’ zou zijn. Laat die inhoudelijke argumenten en op rede gebaseerde onderbouwingen maar komen.

 
Zó doen we dat hier, en dat is pas echt stoer.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wij waren het Kwaad

In het boek Raadselvader onderzoekt Jolande Withuis (69) het turbulente verleden van haar …

Was ik gek geworden?

De theatervoorstelling Kinderen van Aleppo gaat over Syrische studenten die de straat …

Wetenschap

Hoe tem je een vos

Hoe kreeg de mens het voor elkaar dieren te temmen? En wat zegt dat over de evolutie? …

Studentenleven

Rubrieken

Seksverslaving

Seksverslaving wordt niet door iedereen erkend, aldus seksuoloog Erik van Beek, die er …

English page