Oproep van universiteit: demonstreer mee!

Studentenprotest tegen het leenstelsel, zaterdag 25 november 2018

29 November 2018

Vrijdag 14 december demonstreert WOinActie in Den Haag. De Universiteit Leiden roept medewerkers en studenten op om mee te doen.

WOinActie is een landelijke beweging die zich sterk maakt voor het wetenschappelijk onderwijs. Dat staat onder druk, vinden de actievoerders: het aantal studenten stijgt, de hoeveelheid geld die universiteiten per student krijgen daalt. Dat leidt tot een hogere werkdruk voor het personeel en daar krijgen studenten weer slechter onderwijs van.

Afgelopen Prinsjesdag werd duidelijk dat er meer geld naar het onderwijs zal gaan de komende jaren, maar tegelijkertijd komen er extra bezuinigingen. Daarom gaat WOinActie demonstreren: op 14 december gaan ze naar Den Haag. Doel: die bezuinigingen moeten weg, en de bijdrage per student moet terug naar wat ‘ie in 2000 was (€19.900; vorig jaar was het € 15.200).

De colleges van bestuur van alle Nederlandse universiteitensteunen de beweging. Ook Leiden doet mee: via de universitaire nieuwsbrief werden studenten en medewerkers opgeroepen om mee te gaan. Wie mee wil rijden, kan via de universiteitswebsite een plekje in de bus reserveren. Voor wie op eigen kracht komt: de demonstratie begint om 13:00 bij de Koekamp, dat park met die hertjes vlakbij Den Haag Centraal. BB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

29 November 2018