Lagere straf Wouter B.

29 November 2018

Wouter B., de ex-Vindicater die tijdens de ontgroening in 2016 op het hoofd van een aspirant-lid ging staan, heeft in hoger beroep een geldboete van 1000 euro opgelegd gekregen. Dat is een lagere straf dan hij in eerste instantie had gekregen van de Groningse rechtbank. De rechtbank had namelijk een taakstraf van 240 uur en 31 dagen gevangenisstraf, waarvan 30 voorwaardelijk, opgelegd. B. is daarop in hoger beroep gegaan, met succes. Het hof oordeelde niet bewezen dat hij het slachtoffer opzettelijk zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht. Tjallling van der Goot, de advocaat van B., had voor vrijspraak gepleit. Vindicat besloot B. vorig jaar te royeren. Hij studeert inmiddels in Amsterdam.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

29 November 2018