Korting gaat door

22 November 2018

In de Eerste Kamer werd minister van Financiën Wopke Hoekstra dinsdag onder vuur genomen over de doelmatigheidskorting op onderwijs.

Een deel van de partijen in de Kamer wil af van deze bezuiniging. Een deel van deze besparing moet worden opgehoest door het hoger onderwijs, namelijk 26 miljoen euro per jaar. Senator André Postema van de PvdA noemde de korting ‘zo groot, zo ruim gesteld en zo visieloos dat dit als een brevet van onvermogen voor het kabinet-Rutte III moet worden bestempeld.’ Vorig jaar had de Eerste Kamer al een PvdA-motie aangenomen waarin het kabinet werd opgeroepen om af te zien van de korting. Het kabinet legde die motie toen naast zich neer. Hoekstra liet dinsdag nogmaals weten dat de bezuiniging gewoon doorgaat.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

22 November 2018