Bio-bachelor uitgesteld

22 November 2018

De nieuwe opleiding International Bachelor of Bioscience, die in september 2019 van start had moeten gaan, komt er voorlopig niet.

Universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke legt uit waarom de studie is uitgesteld. Volgens Opleidingenkeurder Nederlands-Vlaams Accreditatie Organisatie (NVAO) was ‘het interdisciplinaire karakter van de opleiding in het voorstel nog niet ver genoeg uitgewerkt.’ Daarnaast leek het erop dat de NVAO de opleiding bekeken had in het kader van de accreditatie-eisen van het internationale keurmerk, aldus Van Overbeeke. Het was echter niet de bedoeling om daarop in te zetten.’ In de naam van de opleiding staat wel ‘international’. Dit tot verwarring van de NVAO. ‘Gelet op de signalen van de NVAO vond het faculteitsbestuur het verstandig om de oorspronkelijke aanvraag terug te trekken en het voorstel van de opleiding te heroverwegen.’

Deel dit bericht: