File bij de rechtenbieb

15 November 2018

De bibliotheek van de rechtenfaculteit heeft sinds een maand toegangspoortjes om scholieren buiten de deuren te houden. Het gevolg is wel dat het nu wel langer duurt om de bieb in te komen en ook om er weer uit te komen.

De studenten in de faculteitsraad zijn heel blij met de komst van de poortjes bij de bibliotheek in het KOG die alleen met een LU-card geopend kan worden. Helemaal soepel loopt het echter nog niet. ‘Regelmatig werkt een van de poortjes niet en er hangt een briefje met “defect” erop. Dan ontstaat er een rij’, aldus Mees Liedekerken van studentenpartij LVS. 

Dennis Hoitink van het rechtenbestuur: ‘Dat nieuws heeft mij niet bereikt. Wel heb ik begrepen dat het soms wel erg druk is bij de ingang en uitgang. We kunnen kijken of de deurtjes bij de uitgang zonder kaart geopend kunnen worden. Ik weet niet of dat technisch mogelijk is.’
Caroline Boissevain van studentpartij ONS: ‘Het linker poortje werkt op dit moment niet. Je staat nu tien minuten te wachten om de bieb in of uit te komen en staat er midden in de bibliotheek een rij, dat is best wel storend. Kunnen de poortjes niet gewoon even opengezet worden op bepaalde tijdstippen? Al trekt dat misschien juist wel weer scholieren aan.’
Het bestuur wil liever niet het ‘verkeerde signaal’ van open deuren afgeven. Toch gaat Hoitink onderzoeken of onder bepaalde omstandigheden de poortjes geopend gaan worden. ‘We nemen het in overweging.’ VB

Deel dit bericht: