Nieuws
'Collegetijden aanpassen aan OV-dienstregelingen'
CDA en D66 hebben een motie ingediend over het aanpassen van de collegetijden, om overvolle bussen en treinen te voorkomen. Zij willen graag dat er wordt gekeken of onderwijsinstellingen in andere steden, in navolging van Nijmegen, ook kunnen schuiven met hun tijden.
donderdag 15 november 2018

Nadat deze discussie vorig jaar al eens was gevoerd, heeft de Radboud Universiteit het eerste college vervroegd naar 8.30 uur en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen verlaat naar 9.00 uur. Die proef was succesvol, volgens de indieners: het verschuiven van de tijden met een kwartier kan daar leiden tot een afname van de piekdrukte van 19 procent. Zij verzoeken de Kamer om te kijken naar mogelijkheden om dit idee in meerdere steden uit te voeren.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven reageerde positief, schrijft Scienceguide. ‘De proef in Nijmegen is inderdaad interessant’, zei Van Veldhoven in het debat. ‘Het raakt ook het beleidsterrein van hoger onderwijs. Ik moet dus overleggen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en zal dan een reactie op die proef aan de Kamer doen toekomen.’ SW