Miljoenen voor Leidse alumni

Foto Dirk Bannert

1 November 2018

Leidse alumni Wouter Bruins en Wil Stutterheim hebben met hun Leidse biotechbedrijf In Ovo een miljoeneninvestering gekregen van verschillende bedrijven. Met de investering willen de alumni al in het kippenei kunnen bepalen of er een hennetje of een haantje uit zal komen. Dat heeft een reden: momenteel worden net uitgekomen kuikens van legkippen handmatig gesorteerd op geslacht. Omdat de haantjes geen eieren kunnen leggen, worden zij direct na het sorteren gedood. In Nederland zou het gaan om 45 miljoen haantjes, wereldwijd om 3,2 miljard. De methode voor geslachtsbepaling ín het ei moet die aantallen drastisch omlaag brengen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

1 November 2018