Denktank over medezeggenschap

1 November 2018

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een nieuw informeel platform: Humanities ThinkTank. Die bestaat uit zestien studenten uit verschillende gremia, die optreedt ‘als consultant voor het universiteitsbeleid’.

Het platform is bedoeld om de studenten met elkaar te laten brainstormen over facultaire onderwerpen. Het eerste overleg staat gepland op 9 november en zal onder meer gaan over de effectiviteit en zichtbaarheid van studentenverkiezingen en hoe ervoor kan worden gezorgd dat er meer wordt gestemd. 

De zestien studenten zijn samengesteld uit onder meer opleidings- en studieverenigingsbesturen, de faculteitsraad, een studentambassadeur en het Leids Universitair Studentenplatform (LUS). Initiatiefnemer en student-lid van het faculteitsbestuur Olivier Fajgenblat: ‘De studenten komen van 17 verschillende opleidingen, er is een gelijke man- vrouwverhouding en er zitten zowel bachelor- als masterstudenten in. Het platform is een verbindende factor tussen de verschillende gremia die normaal gesproken niet met elkaar in contact komen.’ Elke anderhalve maand komt het platform samen.
In de raadsvergadering gaf raadslid Jan Sleutels al een voorzet voor een agendapunt: hij vindt dat duidelijker moet worden hoe docenten met studenten moeten communiceren buiten de colleges om. ‘Aan Facebook kunnen we niet beginnen, en de website is een ramp’, stelde hij. Fajgenblat: ‘Dat is inderdaad een netelig onderwerp. Het verschilt per opleiding. Evaluaties worden bijvoorbeeld niet altijd aan studenten teruggekoppeld of studenten worden niet op de hoogte gebracht van een verandering in het curriculum. Daar moet meer uniformiteit in komen. Dit punt zullen we op de agenda laten terugkomen.’ SVL

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

1 November 2018