Universiteit krijgt 720 skeletten in bruikleen

11 Oktober 2018

De gemeente Arnhem geeft de Universiteit Leiden 720 skeletten in bruikleen. Archeologiestudenten kunnen ze gebruiken om te leren hoe je archeologisch bottenonderzoek doet: uit geraamtes is informatie te halen over hoe mensen leefden, wat ze aten en soms ook waaraan ze zijn overleden. Over tien jaar wil de stad ze weer terug, mogelijk krijgen ze dan een herbegrafenis. Arnhem is in de dertiende eeuw aangelegd rondom een beek, de Sint-Jansbeek. Die was onder de grond gestopt, maar in 2017 werd er gegraven om de stadsbeek nieuw leven in te blazen. Bij die werkzaamheden kwamen de skeletten, uit de periode van 1400 tot 1829, naar boven.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Oktober 2018