Rechten wil rokers verhuizen

11 Oktober 2018

Het Kamerlingh Onnesgebouw (KOG) van Rechten wordt verbouwd. De faculteitsraad wilde weten of er ook een andere plek voor de rokers kan worden gevonden. Die staan nu bij de ingang en zorgen daar voor een ‘enorme rookwolk’.

Het KOG is wat aan de kleine kant. Een aantal verdiepingen wordt daarom verbouwd. Daarnaast komt er op een van de vleugels van het pand een dakopbouw. Een deel van de verbouwing is al gereed. ‘Op de derde verdieping is een gang klaar. Half oktober trekken daar de eerste werknemers in’, zei decaan Joanne van der Leun maandag tijdens de faculteitsraad.

Het gebouw krijgt ook nieuwe bewegwijzering. ‘Die is nu echt heel erg belabberd. Want ik zie regelmatig drommen studenten die werkelijk geen idee hebben waar zaal C.103 is.’

‘Er verandert veel, is er echter ook nagedacht over een nieuwe plek voor de rokers? vroeg Mees Liedekerken van studentenpartij LVS vervolgens. ‘Nu moet je eerst door een haag van rokers heen voordat je het gebouw in kan.’

‘Een interessant punt’, aldus Van der Leun. ‘Eerst stonden de rokers bij beide ingangen. We hebben al ingevoerd dat ze maar aan een kant mogen staan. Maar bij één van deuren loop je inderdaad nog steeds door een enorme rookwolk heen. Dit is wel een punt van aandacht.’

‘Ik denk dat we de bewegwijzering zo gaan aanpassen dat we ze naar het Van der Werffpark tegenover de ingang sturen’, reageerde Dennis Hoitink van het rechtenbestuur. ‘Dit wordt serieus opgepakt. We zouden allemaal van die cabine-achtige toestanden kunnen bedenken bij de fietsenstallingen, maar dan geef je een verkeerd signaal af.’ 

En plek is daar eigenlijk ook niet. ‘We moeten wel echt wat gaan doen. Wellicht kunnen we verdiept bij de gevel iets creëren. Als het maar klein genoeg is, lost het probleem zich mogelijk vanzelf helemaal op.’ VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Oktober 2018