Raad: nooduitgangen Huizinga niet in orde

11 Oktober 2018

Er zijn nog steeds te weinig liften, goede nooduitgangen en toiletten in de gebouwen van de faculteit Geesteswetenschappen, vindt de faculteitsraad.

Zo sluit een aantal nooduitgangen in het Huizinga niet direct aan op de grond buiten het gebouw maar zit die daar een stuk boven, zegt faculteitsraadslid Adriaan Rademaker in de vergadering.

‘Bij de nooduitgang aan de kant van de Doelengracht zit een ruimte van zeker tachtig centimeter tot het straatniveau.’ Ook moet bij sommige uitgangen worden gebukt om het pand te kunnen verlaten. ‘Het is een zorgelijk signaal dat dit knelpunt al jaren speelt.’
Menno Tuurenhout van het faculteitsbestuur erkent het probleem, maar zegt ook dat de brandweer de uitgangen heeft goedgekeurd en dat ze voldoen aan de wettelijke normen. Door de complexe manier waarop de gebouwen in elkaar zitten, zijn betere locaties niet direct voorhanden. Maar de medewerkers van de universiteit die die zich verenigen in de bedrijfshulpverlening vinden wel degelijk dat het anders moet. Daarop is besloten om de bestuurskamer van studievereniging HSVL (geschiedenis) naar een andere locatie te verhuizen, zodat op die plek een nieuwe nooduitgang kan worden gebouwd.
Ook geeft de faculteitsraad aan dat er te weinig toiletten voor mindervaliden in het Lipsius zijn. Het hele complex zit in een renovatietraject, reageert het faculteitsbestuur. ‘Dat gaan we nu dus niet meer aanpassen, maar het wordt wel meegenomen in de herontwikkelingsplannen.’ Maar het zijn er te weinig, erkent Tuurenhout. ‘Eenieder moet hier kunnen studeren, dus we geven hier hoge prioriteit aan. In de toekomst willen we dit op orde hebben.’ SVL

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Oktober 2018