Promotie moet transparanter

11 Oktober 2018

Het bestuur van Archeologie wil vastleggen wanneer personeel kans maakt op een promotie. Daar is binnen de faculteit veel behoefte aan, constateert het bestuur.

Ze zijn daarom bezig met een voorstel om het helderder te maken. ‘Het was niet duidelijk op basis van wat mensen bevorderd werden’, aldus bestuurslid Bleda Düring. 

‘Het is lastig gebleken te toetsen op concrete criteria’, zegt vicedecaan Suzy Sirks-Bong. ‘Er wordt ook getest op competenties. Mensen die presteren in het onderwijs moeten ook in aanmerking komen.’ Ze benadrukt daarnaast dat het voldoen aan criteria geen ‘recht op bevordering’ is. Als er op een afdeling bijvoorbeeld geen ruimte is voor een derde hoogleraar, word je het niet. ‘Dan moet je het gesprek aangaan, dat het daar niet gaat gebeuren’. Düring benadrukt dat het voorstel nog niet klaar is. ‘We gaan het hele spectrum wegen’. AK

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Oktober 2018