Huygensprijs

11 Oktober 2018

Sterrenkundige Adrian Hamers heeft maandag de Christiaan Huygens wetenschapsprijs gewonnen voor het proefschrift waarop hij in Leiden promoveerde. Huygens zelf was nogal een multi-talent, en de naar hem vernoemde prijs is dat ook: het ene jaar gaat ‘ie naar een econoom, en het andere naar een natuur- of sterrenkundige.
De prijs wordt uitgereikt door wetenschapskoepel KNAW, en bedraagt 10.000 euro en een bronzen beeldje van Huygens. Hamers promoveerde in 2016 cum laude op Hierarchical Systems, een theoretisch werk over de ontwikkeling van diverse sterrenkundige situaties. Inmiddels werkt hij aan Princeton.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Oktober 2018