Eredoctoraten

11 Oktober 2018

Volgend jaar viert de Universiteit Leiden haar 444ste verjaardag. De verjaardag van een universiteit heet een ‘dies natalis’, en die van Leiden valt op 8 februari. Het woord ‘dies’ spreek je overigens uit alsof er ‘diës’ staat, maar de Romeinen deden nog niet aan trema’s. Bij zo’n verjaardag worden eredoctoraten uitgereikt, een bijzondere academische onderscheiding waarvoor je niet eerst een proefschrift hoeft te schrijven. Volgend jaar zijn dat er twee: celbiologe Melissa Little die onderzoek doet naar het maken van mini-niertjes uit stamcellen, en natuurkundige Robbert Dijkgraaf, die directeur is van het Center for Advanced Study van Princeton University.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Oktober 2018