Blom wint biografieprijs

20 September 2018

Schrijver Onno Blom heeft de Nederlandse Biografieprijs gewonnen voor Het litteken van de dood, zijn biografie van schrijver en beeldend kunstenaar Jan Wolkers.

Het leverde Blom een cheque van 15.000 euro op. Blom promoveerde in 2017 met de biografie aan de Universiteit Leiden. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Het manuscript werd afgewezen door de promotiecommissie. De commissie vond unaniem dat de eerste versie van het manuscript niet voldeed aan de wetenschappelijke normen. Blom herzag het manuscript en binnen enkele maanden stelde promotor Willem Otterspeer, emeritus hoogleraar universiteitsgeschiedenis, razendsnel een nieuwe commissie samen. Die keurde het gereviseerde proefschrift wel goed. Blom schreef afgelopen maart in Mare dat Het litteken van de dood inzet ‘leek te zijn van een wetenschappelijke stammenstrijd’ over de eisen waaraan een biografisch proefschrift moet voldoen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

20 September 2018