Beurspromovendi

20 September 2018

Onderwijsminister Van Engelshoven wil geen nieuwe aanvraagronde voor het experiment met beurspromovendi.

Van de 2000 potentiële plekken worden er nu 865 gevuld (850 aan de Rijksuniversiteit Groningen en 15 aan de Erasmus Universiteit), en daar blijft het bij tot de evaluatie achter de rug is. Studentpromovendi ontvangen een beurs in plaats van een salaris. Ze bouwen geen pensioen op en zijn geen onderdeel van de cao-onderhandelingen die hun ‘gewoon’ promoverende collega’s verderop in de gang wel aangaan. Daar staat tegenover dat de bursalen geen onderwijs hoeven te geven.

 
Al met al is een universiteit stukken (tot 40%) goedkoper uit, op die manier.
Het mooie daarvan is dat er meer promotieplekken zijn, nadeel is dat het niet zo eerlijk is. Kamerlid Zihni Özdil (GL) had daarom Kamervragen gesteld, het besluit van de minister maakte zij in haar antwoorden bekend.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

20 September 2018