Geen druk door leenstelsel

13 September 2018

Psychische problemen door studenten worden niet veroorzaakt door het leenstelsel, vindt minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven. Dat schrijft ze als antwoord op Kamervragen van Frank Futselaar van de SP over prestatiedruk onder studenten. Hij vroeg of de minister erkent dat de zorg om schulden op te bouwen, een belangrijke oorzaak is van de psychische problemen die studenten ervaren.
Zij erkent dit niet, en zegt dat ‘het aantal studenten dat financiële problemen ervaart sinds 2012 is afgenomen’. Dat blijkt uit een monitor uit 2017. Een recentere monitor, uit 2018, ziet een lichte stijging in de financiële problemen van studenten. ‘Ik zal dit uiteraard blijven monitoren’, aldus de minister. De psychische problemen komen door een ‘opstapeling van factoren’, schrijft Van Engelshoven. Bijvoorbeeld door zelfopgelegde eisen, druk vanuit social media en om succesvol af te studeren.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

13 September 2018