Bezuiniging gaat door

13 September 2018

Ondanks grote bezwaren van de Eerste Kamer heeft het kabinet besloten om de zogeheten doelmatigheidskorting van 183 miljoen euro toch door te voeren. Volgens minister Van Engelshoven van Onderwijs kan door doelmatiger te werken flink bespaard worden bij scholen en universiteiten. Hoe dat moet, is nog onduidelijk. Van de 183 miljoen moet 26 miljoen door het hoger onderwijs worden opgehoest. De bezuiniging is nodig, omdat de minister een gat op de begroting heeft geërfd van het vorige kabinet. ‘Om de OCW-begroting meerjarig te sluiten rustte er een taakstelling op de Begroting 2018’, schrijft Van Engelshoven in een brief aan de Eerste Kamer. Taakstelling is een eufemisme voor bezuiniging. ‘Het kabinet Rutte/Asscher had deze taakstelling niet van dekking voorzien en de invulling hiervan overgelaten aan het nieuwe kabinet.’ Het huidige kabinet ziet helaas ‘geen mogelijkheden om de maatregel te verzachten of ongedaan te maken.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

13 September 2018