Studentenleven
Raften, hiken en hippie-yoga
Wie: Studievereniging der Psychologie LabyrintWaar: Ljubljana, SloveniëWanneer: 11-17 meiKosten: €350
donderdag 21 juni 2018

Christine de Jong (23, psychologie): ‘Wat het leukst was? Dat is lastig om te zeggen. Veel mensen vonden het raften supervet: dat was heel actief en midden door de natuur. Blet was ook heel mooi, maar daar was dan weer niet zoveel te doen. En er waren grotten, die waren interessant. Maar die heb je overal wel.

‘Verder hebben we een wandeltocht gemaakt met een nogal onduidelijke route, waardoor we twee kilometer extra moesten hiken. Maar er zijn geen grote dingen misgegaan.

‘We hebben ook wat studiegerelateerde dingen gedaan, zoals een psychologische dansworkshop van een psychologe. In Slovenië is psychologie een van de moeilijkste studies om binnen te komen, een beetje zoals geneeskunde hier. Het is heel erg gericht op statistiek en de wetenschappelijke kant.

‘De vrouw van de workshop miste daarin de koppeling met het dagelijkse leven. Ze gaf een soort yoga maar dan interactiever, en meer gericht op je lichaam en je gevoelens. Het was nogal een hippiegebeuren met mensen met dreadlocks en wierook, een beetje zweverig. Maar wel heel vet.’ SW