Studentenleven
Natuurlijk: pilsen in Pilsen
Wie: SSRWaar: Pilsen, TsjechiëWanneer: 10-13 meiKosten: €175
donderdag 21 juni 2018

Jorieke Besselink (21, international studies): ‘Het bijzonderste van de reis was een dag kanoën op een heel spannende rivier met allemaal obstakels. Dat was heel erg cool. Er is ook een aantal kano’s omgeslagen.

‘Verder hebben we een kroegentocht gedaan, samen gedineerd, en natuurlijk pils gedronken. Het eerste pils ooit is daar gebrouwen. Ook is er een enorm gangenstelsel onder de stad waar we doorheen hebben gelopen: underground Pilsen. Ze zeggen dat die tunnels gebouwd zijn nadat de overheid had besloten dat er ’s avonds geen bier meer mocht worden gedronken. Want ondergronds zie je toch niet of het licht of donker is.

‘Het was heel tof dat we met zo’n grote groep waren. We vertrokken als één groep, en zijn ook echt samen teruggekomen. Als we elkaar nu zien op de vereniging drinken we ook nog samen een biertje.

‘Een dieptepuntje was de busreis op de heenweg. Die was heel erg lang, twaalf uur, en de chauffeurs spraken amper Engels of Duits. We hebben maar twee stops gemaakt en de wc mocht niet open.’ SW