Haagse colleges mogelijk opgenomen

21 Juni 2018

De faculteit Governance and Global Affairs gaat iemand aanstellen om het opnemen van hoorcolleges mogelijk te maken. Dat maakte het faculteitsbestuur in de laatste raadsvergadering bekend.

In april stuurde studentenpartij ONS een uitgebreide notitie aan het Haagse faculteitsbestuur met het voorstel om hoorcolleges op te nemen en te publiceren.

Het faculteitsbestuur reageerde positief op de notitie in de raadsvergadering. ‘We hebben in de tussentijd met bestuurskunde overlegd’, zei bestuurslid Johannes Magliano Tromp.

‘Daaruit kwam dat het vooral op de technische ondersteuning vastliep. Dus daar moeten we in ieder geval wat aan gaan doen: het moet wel mogelijk zijn. Daar zijn we nu hard mee aan de gang.’

Annabelle Goth van de personeelsgeleding wilde weten wat dat precies inhoudt. ‘Op dit moment zijn we bezig met het werven van een medewerker’, verklaarde Jolanda Riel. ‘Voor de invulling van de functie krijgen we hulp van Geesteswetenschappen, dat kennis en ervaring heeft op dit vlak.’ Volgens Magliano Tromp gaan de individuele opleidingen over de wenselijkheid van het opnemen van colleges, ‘maar ik ga ervan uit dat de opleidingscommissies hier ook voor zijn’. SW

Deel dit bericht: