Studentenleven
Onderweg je eigen geit slachten
Wie: Quintus-dispuut Da VinciWaar: KeniaWanneer: 12-29 januariKosten: €2500 per persoon
donderdag 21 juni 2018

Dispuutspreses Jelle Schellekens (20, geschiedenis): ‘Met dertig Masai-krijgers, veertig ezels en een stuk of tien geiten trokken we vier dagen door de Keniaanse wildernis. We sliepen in tenten. De krijgers hadden nog nooit met zo’n grote groep door de jungle getrokken en moesten voor ons ezels lenen en uit omliggende dorpen kopen. Ook hadden ze messen en zwaarden bij zich om ons te beschermen tegen het wild. Dat was ook wel nodig: een paar meter van ons vandaan is nog een buffel gegrepen door een leeuw. De ezels sjouwden niet alleen onze tenten mee, maar ook ons bier. Tusker bier was het, Oost-Afrikaans, erg lekker.

‘Onderweg hebben we alle geiten opgegeten. Ik heb er ook zelf een geslacht. Als vleeseter vind ik dat je dat een keer moet hebben gedaan. Een paar Masai hielden het beest bij de poten beet. In een paar halen sneed ik z’n keel door. In een halve minuut was-ie doodgebloed. Het is nog een truc om het beest goed te villen en de organen te verwijderen. Dat hebben de krijgers gedaan.

‘Na de trektocht gingen we op safari. Giraffen, leeuwen, zebra’s, cheeta’s, olifanten en hyena’s, we hebben ze allemaal gezien. Maar we hebben ook de sloppenwijken en het bestuurlijke centrum van Nairobi bezocht. Daar zijn we ook nog naar nachtclub “Black Diamond” geweest. We kregen we daar wel heel veel aandacht: tachtig procent van de aanwezige vrouwen bleek prostituee te zijn. Verder waren er vooral oudere westerse mannen, misschien waren dat sekstoeristen.’ SvL