Onderweg je eigen geit slachten

Wie: Quintus-dispuut Da Vinci
Waar: Kenia
Wanneer: 12-29 januari
Kosten: €2500 per persoon

Dispuutspreses Jelle Schellekens (20, geschiedenis): ‘Met dertig Masai-krijgers, veertig ezels en een stuk of tien geiten trokken we vier dagen door de Keniaanse wildernis. We sliepen in tenten. De krijgers hadden nog nooit met zo’n grote groep door de jungle getrokken en moesten voor ons ezels lenen en uit omliggende dorpen kopen. Ook hadden ze messen en zwaarden bij zich om ons te beschermen tegen het wild. Dat was ook wel nodig: een paar meter van ons vandaan is nog een buffel gegrepen door een leeuw. De ezels sjouwden niet alleen onze tenten mee, maar ook ons bier. Tusker bier was het, Oost-Afrikaans, erg lekker.

‘Onderweg hebben we alle geiten opgegeten. Ik heb er ook zelf een geslacht. Als vleeseter vind ik dat je dat een keer moet hebben gedaan. Een paar Masai hielden het beest bij de poten beet. In een paar halen sneed ik z’n keel door. In een halve minuut was-ie doodgebloed. Het is nog een truc om het beest goed te villen en de organen te verwijderen. Dat hebben de krijgers gedaan.

‘Na de trektocht gingen we op safari. Giraffen, leeuwen, zebra’s, cheeta’s, olifanten en hyena’s, we hebben ze allemaal gezien. Maar we hebben ook de sloppenwijken en het bestuurlijke centrum van Nairobi bezocht. Daar zijn we ook nog naar nachtclub “Black Diamond” geweest. We kregen we daar wel heel veel aandacht: tachtig procent van de aanwezige vrouwen bleek prostituee te zijn. Verder waren er vooral oudere westerse mannen, misschien waren dat sekstoeristen.’ SvL

 

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

Stress door leenstelsel

De druk op jongeren om te presteren lijkt toe te nemen. Een van de oorzaken is mogelijk …

Rubrieken

Zou jij Thierry doen?

Ook dit jaar las Mare alle almanakken om te bepalen welke vereniging het beste boekwerk …

English page

Lack of facilities

The University Council believes that the facilities for students in The Hague are lacking …