Augustinus hoopt op vergunning

21 Juni 2018

Studentenvereniging Augustinus moet nog afwachten of het een vergunning krijgt voor de lustrumviering. Die zou van 6 tot 17 juli in de Leidse ijshal plaatsvinden.

Buurtbewoners zagen twaalf dagen feest niet zitten vanwege geluidsoverlast, en dienden een bezwaar in tegen de aanvraag. Afgelopen maandag organiseerde Augustinus daarom een informatieavond met de gemeente en bewoners.

‘We hebben een geluidsrapport laten opstellen, zodat we weten waar we moeten isoleren’, legt Augustinusvoorzitter Myrna van Dijk uit. ‘We gaan binnen isoleren, maken gebruik van een sluisdeur om geluidslek te voorkomen en plaatsen buiten een soundshield.’ Ook is er professionele bewaking en wordt er buiten na acht uur ’s avonds geen muziek meer gedraaid.

Door het nieuws lijkt het alsof de vereniging te laat is begonnen met het aanvragen van de vergunning.
‘Dat is lastig voor ons. We zijn al sinds maart bezig’, licht Van Dijk toe. ‘Er zit meer in dan alleen een aanvraag en een goedkeuring.’ Wanneer de vergunning toe- of afgewezen wordt, is niet bekend. ‘Nu kunnen we alleen nog afwachten.’ SW

Deel dit bericht: