Kamervragen: 'Ik rij gewoon het station in'

Benjamin Krijnsen (20, pedagogische wetenschappen)

Huis: Lange Mare
Grootte: 25 m2
Huur: € 355
Aantal bewoners: 4

Waarom zit er een mes in je dartboard?
‘Ik houd van sinaasappels; ik eet er elke ochtend een. Na het schillen steek ik het mes in het dartboard.’

Dart je vaak?
‘Ongeveer drie keer in de week. Maar mijn huisgenoot heeft mijn pijltjes gejat – die heeft zelf ook een dartbord nu – dus ik moet nog even nieuwe pijltjes fiksen.’

Hoe ben je aan deze kamer gekomen?
‘Via een vastgoedbedrijf. Eerst kwam ik in een kamer hierboven. Die was helemaal aan flarden door waterschade en de vorige huisgenoten, dus die kregen ze niet kwijt. Toen heb ik gevraagd of ik er voor een goedkoper prijsje in mocht als ik alles zelf zou opknappen, en dat vonden ze goed. Toen afgelopen oktober een huisgenoot vertrok, besloot ik dat ik deze kamer ging dibsen. Sindsdien zit ik hier.’

Hoe kom je aan die beamer?
‘Bij mijn ouders in Heerenveen had ik een grote tv, maar die was te zwaar om mee te nemen. Toen heb ik die geruild met iemand die een beamer had liggen. Ik gebruik hem bijna elke dag. Ik heb er een Playstation op aangesloten, dus ik kan er ook op gamen met huisgenoten of vrienden. En ik kijk er voornamelijk romantische komedies op, al schaam ik me daar wel een beetje voor.’

En die massagestoel?
‘Mijn nekspieren zijn altijd heel gespannen en daar krijg ik hoofdpijn van. Daar ben ik een tijdje voor naar de fysio geweest, en die masseerde het er weer uit. Ik ben twee jaar op zoek geweest naar zo’n stoel, maar hij was telkens tachtig, negentig euro. Toen kwam ik deze tegen op een veilingsite voor maar veertig euro. Het is blijkbaar een heel goeie, want bij bol.com kost hij 370 euro. Ik zit er bijna elke ochtend in.’

En dat longboard?
‘Ik zat na te denken over efficiëntie, want voor mijn stage als leraar moest ik met de trein. Telkens mijn fiets bij het station parkeren vond ik niet handig. Toen ik iemand met een longboard zag langskomen, leek me dat superleuk. Ik had al vaak geskatet en heb ik er meteen eentje besteld. Sindsdien rij ik gewoon het station in. Het is bijna net zo snel als met de fiets en ik hoef hem niet op te bergen: ik kan hem altijd wel ergens neerleggen.’

Door Daniëlle Tuk

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Rebellerende heksen

Megan Griffiths (23) won met haar scriptie over de beruchtste heksenvervolging in de …

Studentenleven

Elke week weer sterker

Isabelle Feteris weegt 84 kilo, maar lift ruim het dubbele. In februari heeft ze haar …

Rubrieken

English page