Het Arsenaal verhuist

14 Juni 2018

Het Arsenaal, waar officieel nog de Oost-Azië-opleidingen Chinastudies, Japanstudies en Koreastudies zitten, gaat verhuizen.

Wanneer en waarheen wist universiteitswoordvoerder Renée Merkx woensdag niet, maar het lijkt erop dat de opleidingen deze zomer naar de gebouwen aan de andere kant van de Witte Singel verkassen: Vrieshof, Van Wijkplaats en Van Eyckhof.

Zo schrijft de opleiding Japanstudies op Facebook dat ze samen met andere Aziëstudies, Midden-Oostenstudies en Afrikastudies gaat verhuizen. In datzelfde bericht staat dat het Arsenaal van de Universiteit Leiden blijft en het nieuwe thuis wordt voor instituut LUCAS (kunstgeschiedenis, literatuur- en filmwetenschappen).Volgens student Chinastudies Lucas Chong (18) verhuizen de opleidingen komende zomer. ‘Althans, dat zeggen onze docenten.’ Student Sharity Djasim (21), die vorig jaar Japans studeerde, vindt dat er vanuit de universiteit onduidelijk over de plannen wordt gecommuniceerd. ‘Het is allemaal heel vaag en ik hoor steeds iets anders.’

Maar dat de ziel al langere tijd uit het Arsenaal is verdwenen, daarover zijn beide studenten het eens. Chong: ‘Eigenlijk zitten alleen de kantoren van de docenten en de administratie hier nog. En er zijn hier soms nog activiteiten van de studieverenigingen. Maar de Asian Library is al een tijd weg, en er zijn hier geen colleges meer.’ Djasim en Chong zijn vastbesloten zo lang mogelijk in het Arsenaal te blijven studeren. ‘Het is toch ons plekje en een prettige locatie. Het is rustig, maar je kan er wel praten en eten, in tegenstelling tot de UB.’

SvL

Deel dit bericht: