Loonsverhoging aan universiteit

7 Juni 2018

De vakbonden en universiteiten hebben een nieuwe CAO opgesteld voor universiteitsmedewerkers.

Hij gaat vanaf 1 juli in, en is geldig tot december volgend jaar. Er komt geld bij: vanaf afgelopen 1 mei twee procent (met terugwerkende kracht). In september komt er nog een eenmalige bonus van 0,6% van het jaarsalaris. Op 1 februari 2019 komt er nog een loonsverhoging, van 2,6%.

Voor het niet-wetenschappelijk personeel komt er een nieuwe regeling: zij houden in principe maximaal zes jaar dezelfde functie, ook als ze een vast contract hebben. In die periode hebben zowel zij als hun baas de verplichting om te zorgen dat ze zichzelf (kunnen) verbeteren, en geschikt worden voor een nieuwe functie ‘binnen of buiten de universiteit’, zodat na deze periode ‘een stap gezet kan worden.’

Junior-docenten krijgen langere contracten, en de overstap naar andere onderwijsvormen wordt makkelijker. Er komt een onderzoek naar de loopbaanperspectieven van postdocs en hoe die verbeterd kunnen worden. De achterban van de vakbonden kan hun onderhandelaars nog terugfluiten; anders wordt de nieuwe arbeidsovereenkomst eind juni definitief. BB

Deel dit bericht: